Ongeacht in welk seizoen u onze Bed & Breakfast bezoekt, de omgeving is adembenemend. De ligging vlakbij Nationaal Park het Drents Friese Wold leent zich uitstekend voor uren genieten in de natuur. Geniet van ruim 6000 hectare bos, heide en zandverstuiving. Ga heerlijk zwemmen in het Aekingameer en neem je paard of hond mee voor een frisse duik in de Spartelvijver

In de buurt vind u tal van fiets- en wandelroutes en ook de mooiste MTB routes van noord-nederland.

Op een steenworp afstand van onze B&B vind u natuurgebied ” De Schoapedobbe“. Een bijzonder heidegebied van 91 hectare groot. Wandel langs vennen, een zandverstuiving en groepjes bomen terwijl u geniet van de rust en de vele bijzondere vogels die hun intrek gedaan hebben in De Schoapedobbe.

Zin om iets te beklimmen? Geniet van het prachtige uitzicht vanaf de Bosbergtoren, uitkijktoren Aekingerzand en voor de echte durfals De Zeven.

Voor een sprookjesachtige wandeling kunt u terecht in het prachtige Fochteloƫrveen. Schitterende vergezichten en rust kenmerken dit goed bewaarde hoogveengebied, een van de weinigen in west-europa. Een gebied dat tot de verbeelding spreekt met vogels als de kraanvogel en de blauwe Kiekendief.